Kysymyksiä ja vastauksia

Liekkeen lataaminen Android-laitteella

Lieke on saatavana mobiililaitteisiin, joiden käyttöjärjestelmänä on Android OS 4.2.2 tai uudempi.

Mobiililaitteen nettiselaimella mennään aluksi osoitteeseen lieke.fi. Laitteelle tallentuu tiedosto Lieke.apk.

Asennus käynnistyy napauttamalla Avaa näytön alareunassa heti lataamisen jälkeen, tai pyyhkäisemällä laitteen yläpalkista alaspäin ja napauttamalla ladatun tiedoston nimeä.

Sovelluksen asentaminen

Laite mahdollisesti varoittaa turvallisuussyistä tuntemattomasta lähteestä hankitun sovelluksen asentamisesta. Lieke Sovelluksen asentaminen on kuitenkin turvallista, joten laitteen turvallisuusasetuksista sallitaan seuraavaksi sovelluksen asentaminen tuntemattomasta lähteestä. (Huom. Mikäli muutettu asetus näyttää jäävän oletukseksi päälle, tulee Lieke Sovelluksen asentamisen jälkeen käysä muuttamassa asetus uudestaan pois päältä.)

Mikäli asennus ei välittömästi turvallisuusasetusten hyväksynnän jälkeen jatku, löytyy laitteen Lataukset-kansiosta (tms. kansio, johon laitteesi tallentaa netistä ladatut dokumentit) Lieke.apk -tiedostoa. Tiedoston napauttamisen jälkeen asennus jatkuu näytön ohjeita seuraamalla.

Ilmainen demoversio

Liekkeen mobiilisovelluksen ilmaisen demoversion pääsee lataamaan täältä.

Lieke koostuu kahdesta sovelluksesta. Web-sovelluksessa luodaan ja hallitaan projekteja. Siellä lisätään asiakirjat eli esimerkiksi piirustukset ja dokumentit, jotka halutaan jakaa käyttäjille. Web-sovellusta käytetään selaimella.

Mobiilisovelluksessa katsellaan ja käyttäjän oikeuksista riippuen muokataan sovelluksessa olevia asiakirjoja.

Lieke koostuu kahdesta sovelluksesta. Tietokoneella käytettävästä web-sovelluksesta ja android-mobiililaitteella käytettävästä mobiilisovelluksesta.

Web-sovelluksessa luodaan uusia projekteja, kansioita sekä hallinnoidaan käyttäjien oikeuksia katsella ja muokata siellä olevia asiakirjoja.

Mobiilisovelluksessa katsellaan ja muokataan tietokoneella lisättyjä asiakirjoja sekä siellä voidaan lisätä kansioihin sekä asiakirjoihin valokuvia.

Molempiin sovelluksiin kirjaudutaan samalla tunnuksella. Web-versioon pääsee kirjautumaan tästä.

Mobiilisovellus ladataan ensin täältä.

Dokumentteihin tehtyjä muutoksia ei tarvitse tallentaa erikseen, vaan ne tallentuvat automaattisesti mikäli verkkoyhteys on olemassa. Mikäli verkkoyhteyttä ei väliaikaisesti ole käytössä, tallentuvat muutokset puhelimen muistiin, mistä ne päivittyvät automaattisesti kaikille sovelluksen käyttäjille kun verkkoyhteys palautuu. Tämän mahdollistaa offline-työskentelyn huonojen yhteyksien vallitessa.

Sovellukseen tallennettuihin pohjakaavoihin on helppo lisätä valokuvia mobiilisovelluksen kautta. Aloita avaamalla pohjakaava ja klikkaa työkalurivillä olevaa kameran kuvaketta. Valokuvan voi valita laitteella jo valmiiksi olevista kuvista tai sovelluksen kautta voi ottaa kameran avulla uuden kuvan. Kun haluamasi kuva on valittu, klikkaa OK-merkkiä.

Klikkaa seuraavaksi pohjakaavalla kohtaa, johon haluat upottaa valokuvan. Valittuun kohtaan ilmestyy punainen kameran kuvake, jota klikkaamalla valokuva aukeaa pienoiskoossa. Pienoiskoossa olevan kuvan saa aukaistua klikkaamalla sitä uudelleen. Kameran kuvaketta voi myös siirtää pitämällä kuvaketta aluksi pohjassa, ja liikuttamalla sitä sen jälkeen haluttuun suuntaan.

Projektiin lisätään käyttäjiä projektin etusivulla oikeassa yläkulmassa Lisää oikeus -toiminnolla. Kirjoita avautuvaan ikkunaan uuden käyttäjän sähköpostiosoite ja valitse sopiva oikeus. Oletuksena käyttäjä saa katseluoikeuden.

Projekteihin voidaan lisätä vain sellaisia käyttäjiä, joiden tiedot on ilmoitettu Lieke Sovelluksen ylläpidolle käyttäjätunnusten luontia varten. Kun käyttäjä lisätään projektiin, lähettää sovellus hänelle automaattisen ilmoitusviestin.

Projektiin lisätyt käyttäjät ja heidän oikeutensa projektissa näkyvät projektin etusivulla. Projektin oikeuksia voi muuttaa klikkaamalla raksin käyttäjän kohdalla sopivan oikeuden kohdalle.

Sovellus lataa tiedot mobiililaitteen sisäiseen muistiin. Tietomäärien ollessa suuria ja käyttäjän valitessa on mahdollista jakaa tietoja myös muistikortille.

Sovellus tarjoaa automaattisesti muistinkortin käyttöä, kun tiedot sinne on mahdollista siirtää. Tiedot ovat tallennettavissa muistikortille:

  1. Käyttäjällä on oikeus yli 1 gigan suuruiseen datamäärään.
  2. Laitteessa on muistikortti paikallaan.
  3. Kyseessä on ensimmäinen kirjautuminen asennuksen jälkeen.

Valintaa voi muuttaa myöhemmin vain asentamalla sovelluksen uudelleen.

Valinnan jälkeen sovellus lataa kortille kaikki tiedot joihin käyttäjällä on oikeus. Tämä lataaminen saattaa kestää pidemmän aikaa, mikäli projekteja on paljon. Se kannattaa tehdä sellaisessa paikassa, jossa internet yhteys on vakaa sekä mahdollisimman nopea. Lataus keskeytyy, mikäli laite menee valmiustilaan.

Tarvitsetko apua?

Autamme mielellämme ongelmatilanteiden ratkaisemisessa.

Ota yhteyttä
Lieke Sovellus Lieke Suunnittelu Oy sähkösuunnittelu Android-mobiilisovellus

Lieke Suunnittelun ammattilaiset auttavat sinua ongelmatilanteiden ratkaisemisessa.